Recent Posts

Tuesday, June 14, 2011

KL Gangster

Wahhh! dengar-dengar filem ni dapat pungutan RM6 juta lebih dalam masa 4 hari..kalo tak silap 1st day pun da dpt pungut RM1.5 juta..ni da 6 hari agak-agak dah berapa? fuhh! terbaek la Syamsul Yusof..

Preview sikit..


Cerita ini mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.

Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orang-orangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.

Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.

King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. Bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan..Nyawa atau harga diri..Dimanakah penghujung pertempuran mereka? itu kene tengok sendiri..baru best..4 comments:

dwaty said...

bilala saya bleh tengok...

Meck said...

dari 5 bagi berapa?

Azlan Hasan said...

best gile citer nie..tp banyak org rate 4star..aku pun nak rate 4star gak laa sebab ade syamsul..haha..he's a good director but sorry to say he's not really a good actor..haha

Regards,
-Strider-

Fadzmie Mohamad said...

Bagi saya, jalan cerita, ok. Efek yang mantap. Hehe. Tapi lagi mantap 'cerita' yang timbul sekarang ni, antara Syamsul dengan Pekida. :p

Entri Terbaru: laman kerajaan akan diserang penggodam anonymous?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit your site

 
back to top