Recent Posts

Thursday, April 14, 2011

ape ade dlm pale otak aku??

haa!! ce teka ce teka..

dlm pale otak aku cuma pk cmne nk dpt $$..tp dgn cara yg btol dan halal oke..bkn merompak or menipu org..

kenape aku pk $$..?? aku bkn materialistik atau mate duitan atau kaki kikis..tp aku mmg suke $$ dan tp lg aku cari $$ tu dgn usaha sendri oke..bese nmpk p'kataan ni x 'duit bkn segala-galanya' bese nampak dan dengar kan..mmg $$ bkn segala²nya..duit xleh bli kasih sayang..duit xleh bli cinta..tp nak mkn nak g keje perlu pakai $$ x??

korang g kje nek ape?? pakai minyak x?? perlu duit tambang x kalo yg nek tren or bas or pe² public transport laa..melainkan korang jln kaki..... tp..pastu korang haus kan..so nk bli air x..?? ke cedok je kat mane²..tu bahaya..ntah bersih ke x air yg korang cedok tu..kang sakit 1 hal nak g klinik or hospital..gune $$ gak..so kesimpulannya $$ mmg bkn segala²nya tp segala²nya perlukan $$..

so, that's why la aku sentiase pk cmne nk wat $$ aku xputus²..depa yg kaye tu len la kan..xde mslh psl $$..xyah nk pk²..aku kene pk sbb aku bkn org berada yg ade harta 7 keturunan xabes mkn wehh..

sebagai anak sulong, aku ade responsibility..aku kene pk sume tu..ntah bile aku leh balas jasa mak ayah aku..dorang da byk susah kot nk besarkan aku..ops! mood tacing lak..

oke oke..ape tujuan aku tulis entri ni? aku pun xtau..tp tu la yg terlintas dlm pale otak aku n jari² aku dgn rajinnye nk taip kt sini..korang rajin nak bace..bace la..xnak xpe tiada unsur paksaan..aku juz melepaskan batuk di tangga..eh! btol ke..haha..melepaskan ape yg t'sirat di blog bru btol kot..

bile ade $$ aku bole shopping!! yehuuu..

dan sebenarnya ku meng..ops t'nyanyi lgu yuna lak..oke korg leh terus nyanyi kalo nak..tp sbnrnye aku nk ajak sape² yg suke $$ cam aku join Says.my  xsuke $$ dan xnak join xpe..skali lg tiada unsur paksaan disitu..

ape kebende nye Says.my ?? korang tgk la entri aku yg lps Says.my menguntungkan & Says.my mmg best






1 comments:

Azlan Hasan said...

aku da try join tp ade menda still clear..hehe..xpe2..nnt pelan2 aku try pick up..heheh

Regards,
-Strider-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit your site

 
back to top