Recent Posts

Thursday, June 2, 2011

Baby telah pergi buat selama-lamanya

Sedeynye bile sampai rumah ptg selasa (24 May 2011)..aku dapati Baby kesayangan aku da xde lg..dia pergi buat selama-lamanya..terbaring elok je macam tgh tido..aku cam rase dia tgh tido bkn mati..huhu.. :(

Kami sefamily da bela Baby selama 13 tahun..sejak aku darjah 6 lg..mmg da macam ahli keluarga n aku pun da rase Baby cam adek aku..hidup Baby mmg dgn kitorang..dia xbergaul dgn species dia..dia idup dgn manusia..cara dia mengeow pun agak lain ckit dari species² dia..





Aku sgt sayangkan dia..rindu saat² bersama..
Baby peneman bile lpk kt umah..
time tgk dvd Baby sibuk menyelit..
time dia kecik² aku slalu men kejar² n nyorok² ngan Baby..
Baby la tukang kejut aku n mama ku..
time sedey or nanges mesti Baby akan risau..dia akan tanye sambil cuit²..






sunyi bile Baby xde..
selalu bile balik je rumah xkire dari mane pun..bukak pintu mesti panggil name Baby..
1st mesti cari Baby..sometimes Baby yg sambut kepulangan ktorg..
n kadang² belum sempat bukak pintu, baru turun kete Baby da bising dr dlm rumah..
seriously aku xleh lupe sume tu..
13 tahun bukan kejap..
kami mcm adek beradek..
tidur pun kadang bersama..
yg layan pale gile aku pun dia..
rase b'salah lak bile teringat kadang aku ade buli Baby, marah Baby..
berdosa x aku ek? huhuu..


Pasni da xde da nak panggil nak cari  nak tegur bile balik rumah..sunyinye..
Da xde suara Baby panggil²..sunyinye..
Da xde suara Baby mintak makan..sunyinye..
Da xde nak mengimpit aku tido..sunyinye..
Da xde tangan Baby kuit² muke aku suh bangun..sunyinye..
Da xde misai Baby kene kat muke aku..sunyinye..
Da xde Baby untuk aku peluk..sunyinye..



Seriously sedey..




Rase cam xde semangat pun ye gak..terasa sgt kehilangan Baby..
lebey kurang rase cam kehilangan ahli keluarga..
org yg xsuke kucing atau xobses ngan kucing xkan phm..
org yg btol² sygkan kucing n bela dia cam ahli keluarga je yg tau cmne rase tu..


Selalu kat rumah da bese asik panggil Baby..everytime mesti nk panggil n tgk dia..
gurau² ngan dia..bile dia da xde mmg rase lain sgt..kadang² rase nk panggil..nk jenguk dia..
xleh lupe aku suke ngendap Baby senyap² pastu dia mengeow t'kejut..xleh lupe suara² Baby..
Sume da tinggal kenangan..



Before Baby pergi..dia sakit hingga kaki n tangan dia xkuat untuk berjalan..
aku sedey sgt tgk keadaan dia camtu..sampai tahap dia xmakan langsung..
badan jadi kurus..
kitorang pun redha n doa je kalo Allah nak ambil nyawa dia..
dari dia terseksa menanggung sakit..
n selasa tu akhirnya dia pegi untuk selama-lamanya..


Naseb baik kat belakang rumah aku de kawasan tanah ckit ..so, kitorang tanam Baby kat belakang rumah..
bile rindu aku akan tgk pusara Baby..bila tgk pusara tu cam nmpk dia tgh baring..rase cam dia masih ada..aku sendri yg masukkan n timbuskan dia..sebaknye time tu..


<< Entri sebelum ini..






6 comments:

Noriz said...

ala cedih nyeee, wlu pun kucing tpi manjanya kalahkan org kan...
sabar ye atie...

atieserina said...

thanx noriz..

Azlan Hasan said...

wah..13 tahun..xdpt aku nk byangkan sedihnya..dulu aku bela kucing 7thn pastu mati pun aku da xtahan sedeynya..sabar ek atie.. :(

Regards,
-Strider-

AminTheMonstrous said...

sedeyhnye~~..
:'(
saye dapat bygkan perasaan awak, atie..dulu saye slalu bela kucing and bile kucing tu mati, saye nangis gle2..ble bace entry ni, saye tringat kat kucing2 saye yang dulu..ade yang mati kena bunuh..ade yang kena makan..huuu~~..
comel,sayang,putih,abu,comot,belang,boy..miss u all..huuu~~~~
:'(

atieserina said...

Azlan - tu la sedey kan..kucing ni kalo kte da syg mmg da xanggap dia kucing da..lg kalo da bela lame..

Amin - byk gak kucing awk bela ek..syg kan..sedeynye yg kene bunuh tu..kejam..

PhatLady said...

Sedihnyer....13 tahun tuh..
tp awak mungkin antara owner kucen yg bertuah sbb berkesempatan menjaga dia sampai umo dia 13 tahun..

saya pun bela kucen jgk, 6 ekor...
jugak mcm2 pengalaman bila bela kucen nih..

pnh kehilangan 2kitten, 1 yg saya rescue, smpt jaga bape ari jer, 1 lg kitten mmg sy punye, mati umo 10 hari.

Sedih tuh x yah cite la..cam org mati anak...dah anggap macam anak dah pun....

ape2pun sabar yek.... sekurang2nya dia dah aman kat "sana".

InsyaAllah dia akan doakan awak & keluarga sbb dh jaga dia dengan sebaik2nyer..

sy ade 1 belog kucen,

phatcatwithphatlady.blogspot.

cite pasal anak2 kucen sy semua kat sane,.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit your site

 
back to top