Recent Posts

Wednesday, April 6, 2011

Pencuri!! pencuri!!

Kasik kejar sama itu pencuri..kite bako! sbnrnye ramai org yg fobia n takut ngan pencuri ni..atau name² lain mereka pencopet..penyeluk saku..peragut..perompak..lg pe lg? sume org geram dgn golongan² ni..xde keje len..menyusahkan org je..kecik² xnak mati da besar nyusahkan org! eh emonye aku..haha..

Ari isnin aritu (04.04.11) kete member aku telah dipecah..si pencuri teruja dgn bag pac member aku ni lalu nekad memecah dan melarikan beg t'sebut..mcm² brg ade dlm bag tu..baju², perfume, charger, n accessories²..pdhal member aku parking tepi jalan je n hanya tgglkan kete dlm 15 minit jek..kl kan busy sentiase ade org..tp si pencuri sgguh berani..how dare u?! 

Mmg golongan pencuri dan seangkatan dgnnye berani² belaka..tgk je la mcm² kes ade kan..igt lg kes yg si peragut smpi pnjat pagar nk kejar mangse..gile punye org..mmg da xpikir ape da dorg ni janji dpt ape yg dorg nk..haishh..

Cite psl pencuri ni aku teringat jiran aku cite beberape ari lps..ade sorg mamat ni bwk motor berhenti xjao dr umah jiran aku..dengan selamber dia bukak pagar jiran aku n angkut tong gas..time ni ramai budak² men kt luar b'hampiran..so anak jiran ni nmpk then dia pggl mak dia..so jiran lain pun t'perasan..yg t'perasan tu lak polis..haa amek ko..kene kejar siap ngan kete peronda lg..lari lintang pukang la si mamat sengal tu..misi utk melarikan tong gas tidak berjaya..haha..siang² ari even ramai org pun golongan² ni berani wat keje..

Erm..byk lg la kes² curi..rompak..ragut ni..before raye dlu pun umah member aku kene pecah masok..beribu jugak la rugi..duit nk wat raye tuu..sian member aku sefamily..sedey je beraye cam xraye..mmg kejam la dorg ni..

So..same² la kite berhati² walau dimane jua kite berade even tmpt tu ramai org belum tentu lg selamat..cuai sikit je leh t'kena..








5 comments:

sang mantan, said...

situasi kita seakan sama.
sekadar mahu berkongsi, jangan letak apa-apa beg atas seat depan atau belakang. simpan dalam bonet kereta walaupun hanya sekejap.

Atie Serina said...

yep..btol tu..

Mr Strider said...

curi time siang tu amat bahaya..sebab pencuri akan buat selamba macam tempat tu bapak dia yang punya jer..neighbours awareness amat penting time siang..hehe..aku penah lalui gak kena rompak time siang..tapi basikal jer laa..hehehe

Bos said...

yang penting kena sentiasa berjaga-jaga..jgn mudah percaya dengan tengok wajah je..mesti ada sikap safety first..hehe..

Amim said...

bahaye kan zaman sekarang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Submit your site

 
back to top